6 Şubat 2023 tarihinde saat 4:17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. Bu denli yıkıcı bir depremin ardından Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Bu depremlerde ne yazık ki on binlerce vatandaşımızı kaybettik. Deprem 10 ilimizi etkilese de yıkımın etkisi tüm ülkede hissedildi. Tüm Türkiye tek yürek olup enkaz altında kalan ve enkazdan çıkarılan vatandaşlarımız için ellerinden gelen desteği gösterdi. Bu süreç içerisinde ülkemize dünyanın dört bir yanından bağışlar yağdı.
Bağış yapmak isteyen vatandaşlar, değerli sanatçımız Haluk Levent’in kurmuş olduğu Ahbap derneği üzerinden yardımlarını depremzedelere ulaştırdı. Haluk Levent, derneğe yapılan tüm yardımları şeffaf bir şekilde sosyal medya hesaplarından yayınladı. Depremden kısa süre sonra bile Ahbap derneğine yapılan yardımlar 15 milyonu geçti. Gelen bağışları ve bu bağışları yapan kişileri sosyal medya uygulaması üzerinden paylaşan Haluk Levent, depremzedelere umut olmak için konteyner alacağını duyurdu.
Konteyner firmaları ile görüşen sanatçımız, 3000 konteyner için anlaşma sağladı. Bu konteynerler enkaz altından sağ kurtulan vatandaşların barınma ve ısınma ihtiyaçları için çok önemli bir adım oldu. Binlerce kişiye umut olan Haluk Levent’in yardımları elbette bunlarla sınırlı kalmadı. Tüm bu süreç içerisinde sahada olan Haluk Levent, AFAD ekipleri ve valilikler ile iş birliği yaptı.
Valiliklerden gerekli izinleri aldıktan sonra kripto hesabı açarak coin üzerinden de bağış toplama işlemi devam etti. Pek çok kripto para platformu bu hesaplara yüksek miktardaki bağışlarını yaparak depremzedelerin ellerinden tuttu. Kripto hesabının açılmasıyla yurtdışından insanlar bağışlarını kolayca yapabildi. Sadece ülkemizdeki vatandaşlarımız değil, dünyanın dört bir yanından yaralarımızı sarmak isteyen herkese teşekkürü borç biliriz.
Haluk Levent ve ekibinin yapmış olduğu yardımlar yalnızca bağışlarla da sınırlı kalmadı. Sosyal medya hesapları üzerinden enkaz altında yaşam mücadelesi veren insanlarımız adres ve konum bilgilerini Haluk Levent ve Ahbap ile paylaştı. Haluk Levent, bu yardım çığlıklarını hem sosyal medya üzerinden yayınlayarak hem de bizzat sahaya giderek yetkililere duyurdu. Böylece binlerce depremzede enkaz altından çıkarılarak yaşama bir kez daha tutunabildi.
Deprem Sürecinde Neler Yapıldı?
Deprem sürecinde AFAD yetkilileri kendilerine ulaşan adreslere giderek enkaz altında hummalı bir çalışma sürdürdü. Tabi bu sürece katkı sağlayan vatandaşlarımız, itfaiye ekipleri, gönüllü vatandaşlarımız ve askerlerimiz sahada tam zamanlı olarak yer aldılar. Haluk Levent, Oğuzhan Uğur ve daha pek çok değerli sanatçımız da bu çalışmalarda aktif rol oynadı.
Ahbap derneği üzerinden yapılan bağışlarla alınan ve pek çok ünlü firmanın yapmış olduğu gıda, giyecek, sağlık ürünleri, çadır, ısınma malzemeleri yardımları depremden kurtulan vatandaşlara iletildi. Fakat ne yazık ki hala yardım bekleyen ve ulaşılmayan bölgeler de yok değil. Özellikle şehir merkezinden uzak olan köyler hala yardım bekliyor.
Afet bölgelerine kısa süre içerisinde taşınabilir mutfaklar, gıda yardımları ulaştırıldı. Bu süreçte gönüllü vatandaşlarımız ve askerlerimiz çorba dağıtımına başladı. -5°C dereceyi bulan hava sıcaklığında dağıtan çorba, vatandaşlarımızı bir nebze de olsa ısıttı.
Ahbap Derneği Hesapları
Tüm dünyanın tek yürek olduğu bu depremde hem yurtiçi hem yurtdışında olan insanlar hala bağış yapmaya devam ediyor. Yapılan yardımlar çığ gibi büyüyerek depremzedelere umut oluyor. Değerli sanatçımız Haluk Levent’in kurduğu Ahbap derneğine büyük küçük demeden bağış yapmak isterseniz aşağıda belirttiğimiz IBAN numaralarına bağışınızı gönderebilirsiniz.
AHBAP Derneği
İş Bankası
TR120006400000110211380059
Yardımlarınızı kripto para birimi ile yapmak isterseniz:
ERC20 Ağı Transferleri:
0xe1935271D1993434A1a59fE08f24891Dc5F398Cd
BEP20 Ağı Transferleri:
0xB67705398fEd380a1CE02e77095fed64f8aCe463
Avalanche Ağı Transferleri:
0x868D27c361682462536DfE361f2e20B3A6f4dDD8