23'ün Aşk Dolu Hikayesi

Dinlediğimiz bazı şarkılarda yaşanmışlıkları, acıları, sevgiyi ve hüznü hissederiz. Hikayesi olan şarkıları dinlemek bize diğer şarkılardan daha fazla keyif vermektedir. Çünkü bu şarkıların altında gerçek bir hayat hikayesi yatmaktadır. Bu yazıda bir şarkının hikayesini sizlerle paylaşarak, şarkıya ve sözlerine karşı bakış açınızı değiştireceğiz. Mor ve Ötesi – 23 hikayesi sizlerle:

Mor ve Ötesi, alternatif rock grubudur. Şarkıları ile doyasıya eğlendiğimiz grubun bir de hikayeleri var. 23 şarkısının hikayesi bir aşk öyküsüne dayanıyor. Grubun solisti Harun Tekin, ‘Şafak’ isimli sevgilisine olan aşkını 23 şarkısı ile anlatıyor. Bunun için alfabede ‘ş’ harfine denk gelen sayıyı yani 23 numarayı sevgilisine adamıştır. Bu romantik jest sayesinde hepimiz kaliteli bir şarkı dinleyebiliyoruz.

Mor ve Ötesi – 23 Şarkı Sözleri

Yüzünden başlasam gitmeye uzaklara, duymasam kimseyi

Sonu olmasa ummadık rüyalarda, eksilse yok olsa bile değer

Bir gün kendimi bırakıp, sana anlatsam ne olduğunu

Neden sözleri yuttuğumu, gerisi zaten gözlerinde

Lütfen beni hemen uyandır, ya da hep öyle bak yüzüme

Ne kork benden ne uzaktan dinle

Lütfen beni uyandırma

Sesim kısılsa, korkmasam karanlıktan

En baştan başlasam

Anlamsız sözlere artık hiç bulaşmadan, beklesem yanında

Bir gün kendimi bırakıp sana anlatsam ne olduğunu

Neden sözleri yuttuğumu, gerisi zaten gözlerinde

Lütfen beni hemen uyandır ya da hep öyle bak yüzüme

Ne kork benden ne anlatmamı iste

Lütfen beni uyandırma

Mor ve Ötesi Grubu Kimdir? Ne Zaman Kurulmuştur?

Mor ve Ötesi grubu 1995 yılında kurulmuştur. Grup üyeleri Harun Tekin ( vokal- gitar), Alper Tekin (bas), Derin Esmer ( vokal- gitar) ve Kerem Kabadayı ( davul)’dır. Grup İstanbul’da kurulmuştur. Alternatif rock grubudur.

İlk şarkılarını 1995 yılında yazmışlardır. ‘Şehir’ isimli ilk albümlerinde toplam on şarkı bulunuyor. Bu albüm 1996 yılında yayımlanmıştır. Albüm yayınlandıktan sonra grup üyelerinden olan Alper Tekin gruptan ayrılmıştır. Bu ayrılıktan sonra gruba Burak Güven dahil olmuştur.

Mor ve Ötesi grubu 2008 yılında ülkemizi Eurovision’da temsil etmiştir. Yarışmada söyledikleri şarkı ‘Deli’dir. 

İlgili İçerikler