Eat Like an Italian 2

İtalyan mutfağının coşkusunu ve zarafetini 16 Ağustos Cumartesi günü İstanbul’un en özel terası Ritz Carlton the Roof’ta kutluyoruz!
Eat Like an Italian, İtalya’nın özgün tatlarını, yaratıcı şeflerini ve dolce-vita atmosferini İstanbul’un en özel lokasyonlarından birine taşıyor.
Gün boyu sürecek bu keyifli festivalde; Pizza ve makarna çeşitleri, burrata, peynir, trüf, tiramisu gibi klasiklerin modern dokunuşlarla yeniden yorumlandığı çok sayıda lezzete İtalya’dan ilham alan kokteyller eşlik ediyor.
Festival sadece lezzetlerle sınırlı değil! Gün boyunca gerçekleşecek canlı workshoplar, şef sunumları, kokteyl ve yemek eşleşmeleri gibi içeriklerle gastronomi meraklılarına ilham verici bir program sunuluyor.
Yemek, müzik, ilham ve iyi hislerin buluştuğu bu benzersiz gün için yerinizi ayırtın.
COCKTAIL WORKSHOP: (Spritz yapımı)
16.00 - 17.00 - Seans 1
17.00 - 18.00 - Seans 2
18.00 - 19.00 - Seans 3
*Workshop fiyatına 1 cocktail dahildir.
EAT LIKE AN ITALIAN MENU:
Bruschetta:
İnce dilimlenmiş taş fırın ekmeği, sızma zeytinyağı ve sarımsakla kızartılıp üç farklı lezzetle sunulur:
1. Dana Füme: Roka yatağında dana füme dilimleri ve parmesan rendesi.
2. Domates, Peynir: Fesleğenli domates salsa ve taze mozzarella.
3. Izgara Sebze: Patlıcan, kabak ve kırmızı biber ile zeytinyağında marine edilmiş sebzeler
Pasta: (Kendi makarnanı yarat)
Geleneksel İtalyan makarnaları özel soslarla:
1. Ala Vodka: Hafif acılı domates-vodka kreması
2. Parsley Lemon Cream: Limon kabuğu ve maydanozlu taze kremalı sos
3. Arabiata: Baharatlı domates soslu
4. Bolognese: Klasik kıymalı domates soslu
Makarnanı seç: Gnocchi, Ravioli, Klasik Penne, Esmer Buğdaylı Penne
Pizza:
İtalyan usulü ince hamur taş fırında pişmiş klasik tatlar:
1. Margherita: Domates sos, mozarella ve taze fesleğen üçlüsü
2. Pepperoni: Zengin domates sosu, mozzarella ve baharatlı pepperoni dilimleri
Salata:
Taze mevsim yeşillikleri ve İtalyan dokunuşlarıyla hazırlanan hafif başlangıçlar:
1.Sade Salata: Zeytinyağlı karışık Akdeniz yeşillikleri, domates, salatalık, limon ve balzamik sos ile
2.Somon Füme: Roka, göbek marul, kapari ve zeytinyağıyla harmanlanmış füme somon dilimleri
Tatlı:
İtalyan mutfağının tatlı kapanışları:
1.Tiramisu: Kahveli kek katmanları, mascarpone kreması ve kakao
2.Caprese Kek: Badem unu ve bitter çikolata ile hazırlanan, glütensiz İtalyan kek
3.Gelato Dondurma (İtalyan Dondurması): Geleneksel yöntemlerle hazırlanan yoğun ve kremamsı dondurma çeşitleri
Cheers and Eat Like an Italian!
Detaylar için takipte kalın:
@eat.like.an.italian
@theroofistanbul
@clubcreativeagency
Önemli Notlar:
- Yemekler ve kokteyller bilete dahil değildir.
- Etkinlik başlangıç saati 15.00, bitiş saati 23.00’dır.
- Etkinlik ayakta düzende gerçekleşecektir. Etkinlik alanında sınırlı sayıda bistrolar, minderler ve yemek masaları bulunacaktır.
- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır. 18 yaşından küçük katılımcıların ebeveynleri ile gelmeleri zorunludur.
- Etkinlik alanında yiyecek-içecek satışı yapılacağı için, dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasaktır.