Sahnenin Hareketi - Emre Yıldızlar

Seçtiğiniz şehirde seans bulunamadı.

Hareket ve Oyun Laboratuvarı kurulduğu günden beri sahne üzerindeki ve sahnenin kendi hareketi üzerine çalışıyor.

Sahne üzerinde var olan tüm öğeler ona bir hareket verir. Oyuncu, ışık, müzik, dekor ve hatta sahnenin kendisi!

 

Seyirci bu öğelerin biribirleriyle olan uyumlarını ve uyumsuzluklarını takip eder. Oyuncuların sahne uzamına uyguladığı her hareket sahnenin dengesini bozar. Sonra bu denge yeniden bulunur. Ve tabii ki yeniden bozulur.

 

Jacques Lecoq’un dediği gibi ‘Dengeyi arayan hareket dengesizlikten doğar ve dengenin kendisi de harekettir.’

 

Bu atölye süresince katılımcılar cömertçe oynayıp hareketle  yaratarak doğaçlamanın sonsuz dünyasının onlara verdiği şansları arayacaklardır.

 

Hayatta karşımıza çıkan her element, her doku, her dinamiğin aslında oynanabilir, teatral kelime dağarcığımıza girebilecek olgular olduğunu deneyimleyeceklerdir.

 

*Rahat hareket edebileceğiniz kıyafetle geliniz.

 

120dk