
Tasting & Ancient Flavors Workshop
Tasting & Ancient Flavors günündeki yemek eşleşmeli tadımımızda, İzmir'in lezzetleriyle zamanda yolculuğa çıkıyoruz. 'Yerel' tatlara odaklanan tüm tabaklarımızı Kula'daki üreticimizin özel şişeleriyle eşleştirecek ve İzmir'in farklı dönemlerinden meyhane tatlarını paylaşacağız.
Menü:
1) Doğu Roma'dan Moretum: Taze Otlu Peynir Ezmesi, Nar Ekşisi, Zeytinyağı, Karakılçık Ekmeği
-Yanık Ülke Strabon Beyaz, Kula/Manisa/Türkiye
2) İyonya'dan İncirli Buğday Kıtırı: Buğday Kıtırı, Kuru İncir, Worchestershire Sos, Bal
-Yanık Ülke Öküzgözü, Kula/Manisa/Türkiye
3) Osmanlı'dan Meyhane Tabağı: Dana Pastırma, Dana Dil Söğüş, Eski Kaşar, Yeşil Zeytin, Bamya Turşusu
-Yanık Ülke Miratus, Kula/Manisa/Türkiye
4) Günümüz İzmir'inden Ayva Tatlısı: Ayva Poşe, Taze Peynir Kreması, Limon Rendesi
-Yanık Ülke Muscat, Kula/Manisa/Türkiye

