
Ramazan Akşamı Karagöz Gölge Oyunu Gösterisi
İftar sonrası canlı bir Karagöz gölge oyunu gösterisi izliyorsunuz. Usta bir hayalcinin elinden klasik "Salıncak Oyunu", Ramazan akşamlarına yakışır bir eğlence.
Hikaye tanıdık: Hacivat, Karagöz'ü para kazanmak için salıncak kurmaya ikna eder. Plan basit ama işler tabii ki sarpa sarar. Sahneye rengarenk tiplemelerin gelmesiyle yanlış anlamalar ve atışmalar birbirini kovalar. O bildik Karagöz-Hacivat çekişmesi: biri halkın sesi, ağzına geleni söyleyen; diğeri kendini aydın sanan, plan kuran. İkisinin kapışması son ana kadar sürüyor ve gösteri kahkahalarla bitiyor.
Ramazan'ın ruhuna en çok yakışan şeylerden biri belki de bu: bir araya gelmek, gülmek, birlikte vakit geçirmek. Karagöz yüzlerce yıldır tam olarak bunu yapıyor. Eskiden Ramazan gecelerinin vazgeçilmeziydi, şimdi o geleneği birlikte yaşatıyoruz.
Çocuklar için eğlenceli, yetişkinler için nostaljik. Gelin, birlikte gülelim.
Öne Çıkanlar:
● Usta hayalciden canlı Karagöz gölge oyunu performansı
● Ücretsiz katılım, gönüllü destek
● Her yaştan katılımcıya açık, çocuklar ve aileler için ideal
